Zeewolde

Zeewolde wordt wakker tussen de koeien

Boeren, burgers en buitenlui maken zich op voor de 32e editie van Zeewolde bij de Pinken. Zaterdag 3 september wordt het Horsterplein omgetoverd tot hét koeienplein van het dorp. “Dit is de dag waarop de boeren met hun beste vee naar het centrum van het dorp komen om dat daar te laten keuren en te showen”, zegt Gerrit Wolthuis, voorzitter Stichting Activiteiten Zeewolde.

“We willen graag de burgers uit het dorp laten kennismaken met de boeren uit het buitengebied.” Wolthuis kijkt er enorm naar uit, zeker omdat corona twee jaar achtereen roet in het eten gooide. “Het is iedere keer weer een heel aantrekkelijk gebeuren. Om 6.00 uur beginnen de boeren hun vee keuringsklaar te maken. Belangstellenden kunnen dus echt wakker worden tussen de koeien én, even later tijdens het Boerenontbijt, ook eten tussen de loeiende koeien.”

Zeewolde wordt wakker tussen de koeien

De zogeheten pinken (eenjarige kalfjes) worden door kinderen begeleid tijdens de keuring, kinderen kunnen koeien melken en kalfjes schilderen en er zijn op en langs de Horsterweg demonstraties van tractoren en landbouwmachines. Daarnaast zijn er muzikale optredens van onder meer Shantykoor Zeewolde, Trossen Los en de Nep Tunes.

De 32e Zeewolde bij de Pinken duurt tot 16.00 uur.

Advertentie