Zeewolde

Zeewolde zet streep door boomfeestdag

Voor het derde jaar op rij heeft de gemeente Zeewolde de boomfeestdag moeten afgelasten. Nadat de coronacrisis in 2020 en 2021 spelbreker was, is het nu de storm van de afgelopen periode. "Erg jammer", schrijft een woordvoerder van de gemeente.

Alle kinderen van groep 6 van de basisscholen zouden op woensdag 9 maart vijf boomsoorten planten: Wintereik, Haagbeuk, Grove den, Winterlinde en de Ruwe berk. "In totaal moeten er 4.000 jonge boompjes worden geplant, dus per kind kunnen er in de tijd die er deze dag is ongeveer zeven boompjes worden geplant", maakte de gemeente onlangs bekend. "Per groepje van twee kinderen ongeveer veertien bomen. De overige bomen worden door Staatsbosbeheer geplant."

Zeewolde zet streep door boomfeestdag

Naast de bomenplantsessie stond er ook een natuurquiz geplant. "De groep die de natuurquiz het beste heeft gemaakt én het netste de bomen heeft geplant, wordt 'De groenschool van het jaar 2022' en wint de groenprijs van 2022. De prijs is een uitstapje met de boswachter bedoeld voor één groep van ongeveer dertig kinderen. In 2019 was groep 6 van de Richtingwijzer 'De groenschool van het jaar'."

Deze plannen kunnen nu echter de prullenbak in. "Door de storm zijn vrijwel alle bomen die op de locatie stonden omgevallen. Staatsbosbeheer kan de bomen niet op tijd weghalen, doordat het bos te nat is om met machines op de locatie te komen."En uitstel is ook green optie. "Op 15 maart begint het broedseizoen en dan mag niet meer met machines in het bos worden gewerkt om het gebied plantklaar te maken."

Advertentie