Zeewolde

Zeewoldenaar blijft strijden tegen komst zonnepark in bos

Hans Brouwer blijft strijden tegen de bouw van een zonnepark met recreatieve voorzieningen in het Horsterwold. Maandag diende een rechtszaak bij de Raad van State waar de Zeewoldenaar pleitte dat de verleende omgevingsvergunning wordt vernietigd. Hij procedeert al tegen het park sinds 2020, maar ving meerdere keren bot bij de rechter.

De gemeente Zeewolde verleende de vergunning in juni 2020 en gaf daarbij een verklaring van geen bedenkingen af. Die werd later weer ingetrokken vanwege de rol van CU-raadslid Erik van de Beld.

Zeewoldenaar blijft strijden tegen komst zonnepark in bos

Volgens Zeewolde Liberaal had Van de Beld een dubbele rol bij de besluitvorming rond het zonnepark. Daarop volgde een extern integriteitsonderzoek. Het onderzoeksbureau concludeerde uiteindelijk dat er niets is gebeurd dat niet door de beugel kan.

Moment van verlenen geldig

Volgens het college van burgemeester en wethouders betekende het intrekken van de verklaring van geen bedenkingen niets voor de verleende vergunning, omdat er gekeken moest worden naar het moment dat de vergunning was verleend.

Volgens Brouwer is juist het intrekken van die vergunning cruciaal en kan dat niet zonder gevolgen blijven. ''De rechtbank maar ook de Raad van State hebben dat feit eerder gemist. Nu moet dat alsnog beoordeeld worden'', aldus Brouwers tijdens de rechtszaak.

De Raad van State gaat alles nog eens op een rijtje zetten en doet binnen enkele weken een uitspraak.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie