Zeewolde

Zeewoldenaar in kalender National Geographic

Tot zijn grote verrassing heeft Robin van Maanen een foto van zichzelf teruggevonden in de scheurkalender van National Geographic. De fotograaf uit Zeewolde is zeer vereerd: “Dit kun je wel zien als een jongensdroom. Dit is voor een fotograaf het hoogst haalbare.”

Robin was allereerst al verbaasd dat hij de kalender ontving. “Ik houd natuurlijk wel van foto’s, maar had zelf geen kalender besteld. Totdat ik in de bijgeleverde brief las dat één van mijn foto’s was gebruikt. Ik heb begin vorig jaar wel wat foto’s ingestuurd, maar daarna heb ik daar niet meer zo bij stilgestaan.”

Er konden drie foto’s worden ingestuurd; één per categorie. “De categorieën waren landschap, dieren en mensen en deze foto op het speelterrein in de Uraan heb ik gebruikt voor de categorie landschap."

Zeewoldenaar in kalender National Geographic

Waarom? "De foto is genomen tijdens een vorige lockdown, net voor zonsondergang toen een jongen in z’n eentje aan het basketballen was en ik vond hem direct heel tof. Het licht valt heel mooi in die foto en qua contrast is-ie ook heel mooi. Ik heb ‘m ook in zwart/wit gemaakt, zodat je nog beter contrast kunt zien.”

De redactie was die mening ook toegedaan en plaatste de foto bij de pagina van woensdag 9 november. “Ik had nooit zoveel met die datum, maar dit ga ik me vanaf nu wel blijven herinneren.” De kalender krijgt “een mooi plekje”, belooft Robin van Maanen. “Maar hij staat nu nog als trots tussen mijn cameraspullen.”

Advertentie