Zeewolde

Zeewoldevoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit voor zomer vol impact plezier

Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform Zeewoldevoorelkaar gratis online zomerboeken uit. Inwoners van Zeewolde gaan hiermee hun gelukkigste zomer ooit tegemoet.

“Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je pas echt gelukkig maakt”.

Zeewoldevoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit voor zomer vol impact plezier

Zon, zee, zonder bezoek

Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen, vertelt Renate Vos – van Ittersum van Zeewoldevoorelkaar. ”Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je liever daar van genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe.

We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek”.

Impact in een uurtje

“In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt clean-up challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening”.

Voor iedereen

Deelnemers van het platform Zeewoldevoorelkaar maar ook inwoners van Zeewolde kunnen het boek gratis downloaden (www.zeewoldevoorelkaar.nl/zomerdoe-goed-boek) De medewerkers van Zeewoldevoorelkaar zijn zelf deze zomer op vakantie van 22 juli tot 15 augustus, maar www.zeewoldevoorelkaar.nl is deze zomer natuurlijk gewoon 24/7 bereikbaar.

Samen doen

Samen het verschil maken is ook nóg leuker. In het zomer-doe-goed-boek vind je daarom ook een heleboel activiteiten die je samen kunt doen. Dus trommel je vrienden, familie, gezin of zélfs je collega's op voor een uurtje impact maken in de zon.

Lijkt het je leuk om andere Zeewoldenaren te ontmoeten? Doe dan mee aan de zomerclinics en lunch welke gepland staat op donderdag 14 juli i.s.m. Sport&Cultuur Zeewolde en Café de Buren en ontvang daarbij één van de 50 unieke exemplaren! Binnenkort weer meer hierover.

Advertentie