Zeewolde

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2020

Op zaterdag 26 september worden ook dit jaar de Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden.
Dit unieke zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren. Dit prachtige watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de Watersportvereniging Zeewolde.

Ook voor zeilers die met wedstrijdzeilen geen ervaring hebben is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuitzeilboten kunnen meedoen.

Op zaterdag 26 september zullen er 4 wedstrijden worden gevaren. Ingeschreven schepen worden afhankelijk van hun uitrusting in één van de twee startgroepen ingedeeld. Om half elf is de eerste start.

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2020

Voor de wedstrijdbepalingen en inschrijven kunt u hier terecht.

Vanwege de corona maatregelen is het evenement anders dan voorgaande jaren. Volgens het RIVM en NOC-NSF is het toegestaan om onder voorwaarden zeilwedstrijden te houden. Elke deelnemende schipper dient hiervan op de hoogte te zijn en voor dit evenement heeft de organisatie aanvullende maatregelen genomen. Op deze website  kunt u de bepalingen lezen.

Het is mogelijk om in de jachthaven te overnachten. U kunt hiervoor contact opnemen met Jachthaven Wolderwijd.

Na de wedstrijden zal de prijsuitreiking bij de Bolschuit, het clubschip van de Watersportvereniging plaatsvinden.

Advertentie