Loading...

IVN Bijenhotel
Zie ze vliegen bij de Roode Schuur

Op zondagmiddag 7 juli 2019 organiseert IVN Zeewolde “zie ze vliegen bij de Roode Schuur”.

Deze IVN activiteit is bij uitstek gericht op kinderen. De ouders/oma/opa/begeleidsters kunnen gewoon meehelpen.

Van 13.00 tot 16.00 uur zijn we bezig met van alles wat vliegt rondom de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van lid van IVN Zeewolde; niet leden betalen € 5,00.

Om een heleboel redenen gaat het steeds slechter met de insecten terwijl ze heel erg belangrijk zijn voor het ecosysteem van onze aarde. Vaak is goede huisvesting al een probleem. Tijdens deze IVN-activiteit is het mogelijk een insectenhotel te maken. Als je dit ‘hotel’ thuis een zonnig plaatsje geeft  help je zo een flink aantal beestjes aan een nestplaats. Ook kunnen de kinderen onder begeleiding van IVN gidsen buiten rondom de Roode Schuur, met zoekkaarten aan de slag om allerlei diertjes/dieren op te sporen die daar rond vliegen.

Iedereen die belangstelling heeft voor alles wat vliegt is van harte welkom op zondagmiddag 7 juli 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur in de Roode Schuur.

Als je een insectenhotel wilt maken, is het handig een snoeischaar en boormachine met 4 en 6 mm boortje mee te nemen. Wij zullen ook zelf voor wat gereedschap zorgen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.