Zeewolde

Zilveren EK-medaille Tessa Schoots

Tessa Schoots is in de prijzen gevallen op het EK Taekwondo in het Spaanse La Nucia. De 23-jarige Zeewoldense drong door drie gewonnen partijen door tot de finale, waarin ze nipt verloor van thuisspeelster Tome Nieminen Laura.

Schoots rijgt de laatste jaren de prijzen aaneen - zo schreef ze in september nog het Online Wereldkampioen Taekwon-Do op haar naam - en dus behoorde ze ook in Spanje tot de favorieten. Na een gedegen voorbereiding schoot de Zeewoldense uit de startblokken en in de halve eindstrijd moest ook de Duitse vice-wereldkampioene Glinka Ann-Kathrin eraan geloven.

In de finale moest Schoots het opnemen tegen een voor de onbekende Spaanse Tome Nieminen Laura. In een heksenketel van schreeuwende Spanjaarden hield Schoots goed stand, maar in de slotfase moest zij toch het hoofd buigen. “Jammer”, klinkt het uit het kamp van Tessa Schoots, “maar om in één seizoen (met corona als grootste tegenstander) een eerste plek op het WK en een tweede plek op het EK te halen, is een reden om meer dan trots op te zijn.” (foto: Facebook Taekwon-Do School Hwa Rangdo)

Advertentie