Zeewolde

Zomerweken Zeewolde van start

Sport, spel en cultuur. Zeewolde maakt zich op voor 6 weken zomerplezier. Deze week gaan de Zomerweken officieel van start. Met aanbod voor jong en oud. Woensdag om 10.30 uur kan alle jeugd van 5 t/m 8 jaar meedansen met UDX. Waarbij 's middags van 12.00 tot 15.00 uur een Jump-in met o.a. een springkussen voor jeugd tot en met 12 jaar, en vanaf 16.00 uur de voorronde van het Open Zeewolde Verspringkampioenschap. Wie springt in zijn of haar leeftijdscategorie het verste? Op dinsdagmiddag wordt het programma al vooraf gegaan door een workshop van de Kunstexpeditie.

Zomerweken Zeewolde van start

Deze week: beeldende vorming, klei en keramiek van Annemiek Eradus. Voor ouderen en volwassenen zijn op woensdagochtend twee verschillende wandelmogelijkheden. WandelFit voor ouderen die graag samen een rondje wandelen, en Sportief wandelen voor liefhebbers van een wat steviger wandeltempo. Later in de week pakt de bibliotheek uit met Djembe les, tijdens de 'Blije Vrijdag', en organiseert de Scouting een speeldag.

Het idee voor de organisatie van de Zomerweken is ontstaan vanuit de energie en ondernemersgeest die Corona naar boven bracht. Het combineren van activiteiten vormt daarbij de grote kracht, waardoor zowel jong als oud in aanraking komt met 'andere' dingen. Het programma brengt bestaand aanbod samen met nieuwe initiatieven en samenwerkingen. 'Door je sport of muziekaanbod eens op een andere plaats of context naar voren te brengen ontstaat er een nieuw publiek en nieuwe mogelijkheden.', vertelt Michelle Volk, recent werkzaam als coördinator buurtsportcoaches. 'Toen Corona op een hoogtepunt was zagen al mooie inventieve voorbeelden. Hier willen we tijdens deze zomerweken op voortborduren.' In de samenwerking met Grenzeloos Bewegen is ook gedacht aan groepen voor wie het 'in beweging komen' minder vanzelfsprekend is.

Weten wat er de komende weken allemaal te doen is? Het programma is hier te bekijken. Alle sport- en cultuurorganisaties zijn welkom om aan te haken. Nog een goed idee omtrent samenwerking of het combineren van activiteiten? Stuur dan snel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meehelpen als vrijwilliger? Bij de activiteiten, om koffie te schenken of iets anders? Het team van Zeewolde voor Elkaar zet je graag in. Stuur snel een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie