Politiek

Actief Zeewolde boos om bewerkte video: “opruiing”

Actief Zeewolde is boos dat er een bewerkte video op social media gedeeld wordt waarin de partij de schuld krijgt van de goedkeuring van het datacentrum. De partij heeft daar een melding van gemaakt bij de voorzitter van het verkiezingsbureau vanwege beïnvloeding van de verkiezingen. Het gaat om een bewerking van een satirische video van De Speld over het datacentrum. 

Een screencap van de video

In de video zijn door een onbekende het logo en de kandidaat raadsleden van Actief Zeewolde geplakt. Ook is er een foto van lijsttrekker Yvonne van Bruggen geplaatst nadat er in de video een middelvinger wordt opgestoken.

“Je wekt een suggestie die niet waar is en onjuist is”, zegt bestuurslid Cees Steijger van Actief Zeewolde.“Volgens mij is het de categorie opruiing. Dan beïnvloed je het ordelijk verloop van de verkiezingen. Iedereen mag berichten naar buiten brengen, maar geen leugens en bedrog”.

“Ik ben zelf ook iemand die best wel van een grapje houdt, maar dit is geen grapje meer. Dit gaat ver buiten de perken” - Cees Steijger, Actief Zeewolde

Steijger stelt dat de partij niet heeft deelgenomen aan de stemming over het datacentrum. Op dat moment waren de leden van de partij nog onderdeel van drie andere partijen, die samen opgegaan zijn in Actief Zeewolde.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie