Politiek

Antwoorden op aanvullende vragen uitvoering Participatie wet

Begin 2019 nam de gemeente Zeewolde het besluit om uit de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep/Concern voor werk te stappen.

Antwoorden op aanvullende vragen uitvoering Participatie wet

Het Concern voor werk voerde voor de gemeente Zeewolde de sociale werkvoorziening uit. Zij begeleidden mensen naar regulier werk, detachering op de reguliere arbeidsmarkt of een blijvende plek binnen een beschermde werkomgeving.

De reden voor beëindiging van deze samenwerking was gelegen in het feit dat de gemeente Zeewolde ging samenwerken met de gemeenten Harderwijk en Ermelo binnen de gemeenschappelijke regeling MeerInzicht. MeerInzicht houdt zich o.a. bezig met de uitvoering van het Sociaal Domein ( Zorg,Werk en inkomen,jeugdhulp en leerling zaken). Het onderdeel sociale werkvoorziening past dan ook binnen deze samenwerking.

Met betrekking tot de uitvoering van de Participatiewet wordt er naar de mening van de fractie van PvdA/GroenLinks te weinig voortgang geboekt en worden de gestelde doelen niet gehaald.

Daarom stelde de fractie op 3 juni 2019 vragen aan het college, welke beantwoord werden op 16 juli 2019 (lees hier de vragen met beantwoording in PDF). De fractie van de PvdA/GroenLinks was echter niet tevreden met de beantwoording en stelde op 6 september 2019 aanvullende vragen hieromtrent. Het college heeft hier antwoord op gegeven.

Deze zijn hier te lezen in PDF.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie