Politiek

Ruime meerderheid voor BBB in Zeewolde met Provinciale Staten verkiezingen

BBB is met 25,6% van de stemmen ruim de grootste partij in Zeewolde. VVD (11,2%) en Christen Unie (11,0%) zijn vervolgens de tweede en de derde partij.
VVD levert ten opzichte van 4 jaar terug 6,8% van de stemmen in. Christen Unie had bijna net zoveel stemmen als 4 jaar terug. De grootste klappen vielen bij  Fvd en CDA.

In Flevoland is PVV de derde grootste partij geworden, ook met BBB als grootste partij en VVD als tweede partij. Ook daar heeft Forum voor Democratie de meeste stemmen moeten inleveren.

Kaart met verkiezingsuitslag in Flevoland, die op URK na helemaal groen is van BBBLater vandaag volgt de uitslag voor de Waterschapsverkiezingen. De uitslag kwam laat binnen. De opkomst was dit jaar erg hoog. In Zeewolde was het opkomstpercentage 63,9% (2019 was dit 61,1%). 

Ook landelijk lijkt BBB de grootste partij te worden. Door hoge opkomstpercentages en medewerkers van stembureaus die te moe waren om nog nauwkeurig te tellen is het tellen in sommige gemeenten gestaakt. Dit wordt vanochtend weer hervat. Later vandaag zal dan ook de laatste uitslagen bij de overige gemeenten binnen komen. In Flevoland zijn alle stemmen geteld, daar volgt de zetelverdeling nog.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie