Politiek

Ochtendopkomst in lijn met vier jaar geleden

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschap Zuiderzeeland zijn in volle gang. Tot 21.00 uur kan op negen verschillende locaties gestemd worden.

Vanaf 7.30 uur hebben Zeewoldenaren al de gelegenheid om te gaan stemmen en daar is vanochtend ook al goed gebruik van gemaakt. Bijna één op de vijf inwoners heeft al zijn/haar stem uitgebracht. Onder hen ook burgemeester Gerrit Jan Gorter, die om 10.00 uur ging stemmen in de Open Haven.

“Als college gaan wij over de wegen in het dorp, maar de provincie gaat over de andere wegen in Flevoland, maar ook over de vragen waar natuur, platteland en bedrijven mogen komen en staat voor onderwerpen als werkgelegenheid ”, zei wethouder Winnie Prins dinsdagavond in het radioprogramma Zeewolde Kiest.

Ochtendopkomst in lijn met vier jaar geleden

“Daarbij bepalen de stemmen in de provincie hoe de Eerste Kamer er uiteindelijk uit komt te zien.”

Het opkomstpercentage voor de verkiezingen in Zeewolde was om 13.00 uur vanmiddag:
Provinciale Staten: 19,01%
Waterschap Zuiderzeeland: 17,29%

Bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen lag het opkomstpercentage aan het begin van de middag op respectievelijk 19,15% en 17%. Destijds sloot de telling om 21.00 bij 61,10% (Provinciale Staten) en 54,46% (Waterschap Zuiderzeeland). (foto: Ruud van Velzen)

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie