Politiek

Beperkte opkomst met goede gesprekken tijdens bijeenkomst wijkwethouder in Polderwijk

Om beter te weten wat er leeft in de wijken van Zeewolde en daar dan op in te spelen is het instituut wijkwethouder in Zeewolde in het leven geroepen. Elk van de wethouders heeft zich over een gebied van de gemeente ontfermd. Woensdag 1 maart mocht wethouder Erik van de Beld de spits afbijten.

In theaterzaal De Kluit waren al de bewoners van de Polderwijk uitgenodigd, en daarvan kwamen er deze avond 7 opdagen.

Er ontstond een geanimeerd gesprek met de wethouder en tussen de bezoekers onderling. Zo konden zij kwijt wat hun zorgen waren, maar ook wat zij goed vonden in de wijk. Op grote vellen papier kon men dit ook gerubriceerd neerschrijven. Dat gebeurde dan ook.

Uiteraard kwam de zwemmogelijkheid bij het Lanterstrand aan de orde, maar bijvoorbeeld ook de gebrekkige ontsluiting van de Molenwijk, niet alleen nu maar ook gezien de tekeningen in de toekomst.

3 inwoners die op lijsten verbeterpunten opschrijven met de wethouder en medewerker gemeente op de achtergrond

Tijdens de radio uitzending van Van de Beek Draait Door op dezelfde avond gaf de wethouder aan niet ontevreden te zijn door de gesprekken die gevoerd zijn.
Naast de waterkwaliteit en ontwikkelingen van het strand kwam ook parkeerproblematiek ter sprake.
Van de Beld gaf aan dat volgende keren ook andere vormen komen om met inwoners in contact te komen. Om de betrokkenheid te zien bij de inwoners was erg waardevol.

Op 7 maart kunnen de bewoners van het centrumgebied terecht Grand Café De Buren waar zij wethouder Helmut Hermans kunnen ontmoeten.

Foto's en verslag: Ruud van Velzen

WEB DSC05152WEB DSC05155WEB DSC05156WEB DSC05158WEB DSC05159WEB DSC05162WEB DSC05164

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie