Politiek

De Groene Toekomst begint vandaag, thema avond van PvdA en GroenLinks

De Natuur en Milieu Federatie Flevoland heeft een visie op 2050 ontwikkeld. Welke transitie is nodig om onze planeet een toekomst te geven.

Wat moet de politiek daar aan doen ? Hoe gaan we om met de luchtvaart, met water en het tegengaan van bodemdaling in Flevoland of met de energietransitie. Wil jij vanaf Lelystad Airport op vakantie? Wil jij wonen in het IJsselmeer? Vind je drinkwatervoorziening van belang? Wat vind jij van een instabiele ondergrond, wil je daarop wonen? En hoe zorgen we ervoor dat de transitie voor iedereen betaalbaar is en we niemand in de kou laten staan. Deze en andere gevoelige thema’s worden besproken in het Politiek Café op 6 maart 2023 in het Poppodium Corneel te Lelystad. Onder leiding van Jerzy Soetekouw gaan politici van PvdA en GroenLinks met elkaar en met de zaal in gesprek tijdens de thema-avond De Groene Toekomst begint vandaag.

Polderlandschap met een vaart, windmolens en schapen

Het belooft een levendige discussie te worden. Iedereen is welkom, van welke partij je dan ook lid bent.

Corina Straatsma: “Onze Groene en Rode agenda is keihard nodig. De aarde warmt op, klimaatverandering heeft grote gevolgen wereldwijd, maar zeker ook voor Flevoland, waar we onder de zeespiegel leven. Daar willen we het graag met iedere bezoeker over hebben”

Abassin Nessar: “We moeten allemaal van het (fossiele) gas af. De PvdA wil dat die verduurzaming van woningen voor iedereen betaalbaar is. We moeten zorgen dat we onze Flevolanders niet in de kou laten staan en werken aan een economie van de toekomst. Ook daarover gaat dit debat”

Samenvattend:
• Wat: Politiek Café – Verkiezingen Provinciale Staten
• Waar: Poppodium Corneel, Neringweg 159, Lelystad
• Wanneer: 6 maart 2023 19.00-21.00
• Avondvoorzitter: Jerzy Soetekouw
• Sprekers: Abassin Nessar, Corina Straatsma Alex Theunissen; Kas van ’t Loo, Sjaak Kruis, Gebke van Gaal, Jorn Weesies, Jop Fackeldey en uiteraard u als publiek.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie