Politiek

CDA komt met manifest: Geen haat in de raad

Het CDA Zeewolde vraagt aandacht voor de verharding in de (gemeente)politiek. Zij komt daarom met het Manifest ‘Geen haat in de raad’. Wie de laatste weken het debat in politiek Den Haag heeft gevolgd zag dat scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen aan de orde van de dag zijn.

Elk debat lijkt verder te ontsporen. Ook in veel gemeenteraden ziet het CDA een verharding die ons grote zorgen baart. Maar liefst 15% van de raadsleden heeft zelf te maken met bedreigingen. Het CDA vindt dat we dit in Zeewolde moeten verminderen/voorkomen. Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online. Met het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ staan 120 CDA-lijsttrekkers op om aandacht en inzet te vragen voor deze problematiek.

CDA komt met manifest: Geen haat in de raad

Het CDA zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving.

CDA-lijsttrekker Egge Jan de Jonge: De komst van META naar Zeewolde heeft ook hier lokaal gezorgd tot bedreigingen aan het adres van raadsleden, collegeleden en voorstanders. Het CDA Zeewolde vindt dat dit niet past bij het dorp dat we samen willen zijn kijkend naar de uitkomsten van de toekomstvisie. In de nieuwe gemeenteraad gaan wij meteen het gesprek aan om samen met alle partijen van goede wil de ‘Haagse toestanden’ te weren uit onze gemeenteraad. Ook wil het CDA met deze partijen kijken wat we samen kunnen doen om de verharding en de verhuftering in de samenleving te verminderen.Het CDA Zeewolde roept alle partijen op het Manifest ‘Geen haat in de raad’ te ondertekenen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie