Politiek

ChristenUnie stelt vragen over problemen in parkeergarage

“Onze fractie ontvangt sinds eind vorig jaar regelmatig e-mails met klachten over de portiek bij de parkeergarage Ravelijn”, zegt Gerard den Bakker (ChristenUnie). Om die reden heeft de partij vragen gesteld aan het college.

“We hebben van de bewoners begrepen dat er met wethouder Winnie Prins en ambtenaren over de problematiek gesproken is. Dit is ook hoe het volgens de fractie van de CU zou moeten gaan en de reden dat wij dit onderwerp niet eerder onder de aandacht hebben gebracht.”

Na het gesprek met de wethouder blijven bewoners zich echter tot de CU-fractie wenden, omdat de problematiek aanhoudt, geeft Den Bakker aan.

ChristenUnie stelt vragen over problemen in parkeergarage

“Onze fractie heeft om die reden met de bewoners gesproken; niet om de problemen nog door te nemen, maar om te vragen wat zij als oplossing zien. Ook heeft de fractie de ondernemersvereniging gevraagd of zij mogelijkheden zien voor een nachtelijke sluiting en eventueel andere oplossingen zien.”

De vragen van de ChristenUnie aan de wethouder zijn: “Welke stappen zijn er na het gesprek met de bewoners genomen? Wat zijn de volgende stappen? En wanneer verwachten we dat deze ‘portiekproblematiek’ opgelost is?”

De CU-fractie is blij met het eerdere antwoord van de wethouder met betrekking tot de maatregelen die inmiddels genomen zijn, zegt Den Bakker:
"- frequentie schoonmaak opgehoogd;
- verhoogd toezicht op basis van de weersverwachting;
- achterdeur op slot;
- garage schoongemaakt;
- onderhoud hal en wanden."

“Ook kijkt de fractie uit naar het college voorstel voor een langetermijnoplossing.”

Advertentie