Politiek

D66 Zeewolde wil oplossing voor conflict met buitenplaats Horsterwold

Lijsttrekker Wenda Westerhuis van D66 Zeewolde sprak dinsdagavond in aanloop naar de verkiezingen met Zeewolde Kiest van de Lokale Omroep van Zeewolde. Het gesprek ging onder andere over de woningbouwplannen in de gemeente en een oplossing voor de recreatiewoningen op buitenplaats Horsterwold.

De gemeente Zeewolde is op dit moment aan het afwegen waar een nieuwe woonwijk gebouwd gaat worden. Westerhuis is voorstander van een uitbreiding richting het Horsterwold: “Het is geen geheim dat wij ook best wel interesse hebben om uit te breiden richting het G-gebied en ook richting het zuiden van het dorp. Om ook het centrum van Zeewolde het centrum te laten zijn, en niet dat het straks onderaan het dorp bungelt.”

D66 Zeewolde wil oplossing voor conflict met buitenplaats Horsterwold
Bron: google maps

“Wij zullen ook zeker het gevreesde woord permanente bewoning niet ontlopen” - Wenda Westerhuis, D66 Zeewolde

In het Horsterwold zit op de buitenplaats ook een recreatiepark waar de gemeente Zeewolde al sinds 2003 een conflict mee heeft. Inwoners van het park zijn het niet eens met boetes die de gemeente heeft uitgedeeld aan bewoners die te lang in hun woning op het park zouden verblijven. Westerhuis hoopt dat daar de komende raadsperiode een oplossing voor komt. “Daar moeten we niet te stijfkoppig in zijn. Iemand moet gaan bewegen. En het liefst allemaal bewegen. Laten we hopen dat we daar in de volgende periode een steentje aan kunnen bijdragen.”

De aflevering van Zeewolde Kiest met Wenda Westerhuis is hier terug te luisteren.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie