Politiek

Gerard den Bakker meer in beeld nu hij fractievoorzitter ChristenUnie is

Gerard den Bakker volgde per 1 januari Tamara Baas op als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Zeewolde. Dinsdagavond werd hij geïnterviewd in het LOZ-programma Zeewolde Kiest.

Het stuivertje wisselen met Tamara Baas had niets te maken met verstoorde verhoudingen of niet-functioneren van wie dan ook. Baas was gewoon te druk met haar baan als beleidsadviseur Onderwijs bij de gemeente Urk, reden waarom zij een stapje achteruit en Den Bakker een stapje vóóruit deed. Wat trouwens niet wil zeggen dat laatstgenoemde elke avond thuis op de bank zit.

Gerard den Bakker  van ChristenUnie in de studio van de LOZ

“De afgelopen tijd volgde ik een studie, maar ik kreeg daarna meer tijd en toen Tamara het verzoek in de fractie neerlegde, dacht ik: dit is een mooi moment om er gehoor aan te geven”, licht hij de wisseling verder toe. “Ik had intussen wat ervaring op mogen doen en daarbij ook veel van mijn voorganger geleerd.”

Als fractievoorzitter van collegepartij ChristenUnie hoopt Den Bakker voor 2024 dat het collegeprogramma verder wordt uitgewerkt. “Het zou fijn zijn als we actief met participatie aan de gang gaan”, geeft hij een schot voor de boeg. “Dat wordt een opdracht aan het college en daar moeten wij als raad scherp op toezien.” Wat Den Bakker betreft hoeven bij genoemd onderwerp niet eens meteen grote onderwerpen bij de kop te worden gepakt. “Denk groot, handel klein, zou ik zeggen. Met kleine stapjes zetten kom je verder dan tegen grote stappen aan blijven hikken.”

Gemeentehuis

De her- en/of nieuwbouwplannen voor de benedenverdieping van het gemeentehuis en de oude brandweerkazerne zullen nog niet in de begroting van 2024 te zien zijn. De discussie erover vindt dit jaar echter al wel plaats. Den Bakker doet er graag aan mee en zegt enthousiast te zijn over de ‘schetsen en inspiratie’ die er intussen zijn gedeeld met de gemeenteraad. “Een goede visie is heel belangrijk”, meent hij. “Het is wel de bedoeling dat we iets gaan maken voor langere tijd, misschien wel voor de volgende veertig jaar. Dan mag het ook wel iets moois zijn, al denk ik helemaal niet direct aan een nieuw gebouw.”

Bij een vorige verbouwing van het gemeentehuis werden termen als ‘sober’ en ‘doelmatig’ gebruikt. “Dat is in ieder geval goed gelukt”, lacht Den Bakker. “Laten we voor de volgende veertig jaar kijken naar iets mooiers en duurzamers. Het mag ook best iets uítstralen en dan bedoel ik ook uitstralen waar Zeewolde voor staat. Als we dan ook nog zorgen dat de inwoners en ambtenaren ervan kunnen profiteren, hebben we echt een winwin.”

 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie