Politiek

GroenLinks neemt geen deel aan verkiezingen

GroenLinks doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Zeewolde. Woordvoerder Lotte Jeursen geeft aan dat GroenLinks het “praktisch gezien niet gaat redden” om zich bij de gemeente aan te melden.

Tot dit jaar was GroenLinks plaatselijk vertegenwoordigd in de fusiepartij PvdA/GroenLinks. Maar na de raadsvergadering van 16 december, waarin de oppositiepartij voor de wijziging van het bestemmingsplan Trekkersveld 4 stemde en daarmee indirect de deuren openzette voor Meta (het moederbedrijf van Facebook), heeft de afdeling van GroenLinks Zeewolde besloten zich per direct terug te trekken. PvdA Zeewolde neemt in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen samen met BurgerBelang en Zeewolde Liberaal zitting in de nieuwe fusiepartij Actief Zeewolde.

GroenLinks neemt geen deel aan verkiezingen

Het feit dat GroenLinks op haar website kenbaar maakte dat de ‘plaatselijke delegatie zelfstandig verdergaat’, maakte de vraag gerechtvaardigd of zij ook als zelfstandige partij deel zou nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Die wens was er wel, geeft Jeursen aan. “Als GroenLinks’er wil je graag in de gemeenteraad vertegenwoordigd blijven. Maar aangezien de afdeling in december uit elkaar gevallen is, werd het wel heel kort dag.”

De deadline voor landelijke partijen om zich bij de gemeente aan te melden, verstrijkt eind januari en Jeursen geeft aan dat GroenLinks Zeewolde dit niet gaat halen. “Maar het staat in de planning om over vier jaar wel zelfstandig mee te doen.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie