Politiek

Henk Parisius neemt plaats in Gemeenteraad Zeewolde

Henk Parisius neemt bij Zeewolde Liberaal de plaats in van de vertrekkende Rob Smeets. Hij zal in de raadsvergadering van 4 november worden geïnstalleerd.

Parisius (55) is geen onbekende in Zeewolde en de lokale politiek. Hij was is één van de oprichters van Zeewolde Liberaal in 2013. Daarvoor was hij prominent lid van de VVD in Zeewolde. Parisius heeft ruime ervaring in de lokale politiek; hij is fractiesecretaris van Zeewolde Liberaal en heeft zich als burgerraadslid enkele jaren beziggehouden met vooral onderwerpen in het sociale domein.

Henk Parisius neemt namens Zeewolde Liberaal plaats in Gemeenteraad Zeewolde

Actief Zeewolde

Henk Parisius zal zich de komende tijd ook gaan bezighouden met de vorming van Actief Zeewolde, de politieke samenwerking van PvdA Zeewolde, Zeewolde Liberaal en Burger Belang.

Onlangs werd Rob Smeets na een conflict door de politieke partners uit deze samenwerking gezet. Omdat het bestuur van Zeewolde Liberaal heeft gekozen voor de fusiepartij Actief Zeewolde ontstond daardoor een onwerkbare situatie, die de beëindiging van het partijlidmaatschap van Rob Smeets inluidde. Daarop besloot Smeets zijn raadslidmaatschap op te zeggen. 

Ontslag

Rob Smeets heeft op donderdag 30 september formeel zijn ontslag ingediend bij de Burgemeester. Dat maakte hij aan het einde van de raadsvergadering bekend. 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie