Politiek

In het G-gebied kun je wonen tussen de bomen

Het tekort aan woningen in Zeewolde is een groot probleem, dat zal niemand zijn ontgaan. Als de gemeente niets doet blijft het voor jongeren enorm moeilijk om een eerste huis te vinden. Maar ook voor ouderen die nu wonen in huis dat ze is ontgroeid, is er onvoldoende aanbod om door te stromen. De VVD in Zeewolde wil dat de gemeente daarop inspeelt en komt daarom met een ontwerp.

In samenwerking met Maxim van de Boogaard (student Bouwkunde aan het Windesheim) heeft de VVD een sfeerimpressie gemaakt van hoe het g-gebied eruit kan komen te zien. Het g-gebied is het onbebouwde stuk tussen de Spiekweg, Horsterweg en de Dasselaarweg. “Maxim heeft een prachtige impressie gemaakt van hoe een wijk kan ontstaan waarin het bosrijke karakter de sleutelrol speelt.”, aldus Martijn Wortman van de VVD.

“Het bos in Zeewolde is een van de kenmerkende eigenschappen van ons dorp, en daar wil niemand aan tornen. Echter, het g-gebied is bij de ontwikkeling van Zeewolde ingetekend als een geschikte locatie voor woningbouw in de toekomst. Om die tijd te overbruggen, zijn er bomen geplant waarvan het hout wordt gebruikt voor de productie.

plan impressie van de VVD

Dat er 40 jaar later prettig wordt gewandeld in dit gebied is mooi. Daarom stellen wij ook voor dat deze locatie het bosrijke karakter blijft behouden, zodat naast het efficiënt gebruik van de grond ook recreatie in dit gebied mogelijk blijft.”, gaat Wortman verder. “We kiezen bewust niet voor een exact aantal woningen, maar willen met deze sfeerimpressie laten zien dat bos en wonen heel goed samen kan gaan.”

Het heeft verschillende voordelen om dit gebied te benutten voor woningbouw. Zo is de grond in het g-gebied al eigendom van de gemeente, en dit scheelt dus flink in de kosten. Ga je bouwen op locaties waar de grond een andere eigenaar heeft, dan lopen de kosten flink in de papieren. Wij willen de inwoners behoeden voor die kosten. Daarnaast is het een groot voordeel voor ondernemers. Door ook in het g-gebied te bouwen, blijft het centrum zijn centrale ligging behouden, waarmee het centrum als ontmoetingsplek weer interessant kan worden.

Op 21 december besluit de gemeenteraad over een beheersverordening voor het g-gebied. Daarmee wil de coalitie voorbereidingen treffen om van dit gebied een ontmoetingsbos te maken. “Dat plan kan wat ons betreft in de ijskast. Het college heeft bij de oordeelsvormende avond aangegeven dat dit niet gaat om een voorbereiding voor het ontmoetingsbos. Het college vindt participatie heel belangrijk. Nu heeft de inwoner ook echt iets om uit te kiezen. Laten we het voorleggen aan de mensen in Zeewolde”, sluit Wortman af.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie