Politiek

Jonge Raad en Jongerenraad

De jonge raadsleden binnen de gemeenteraad hebben zich verenigd tot wat zij noemen de Jonge Raad. Zij trekken gezamenlijk op met als missie te gaan begrijpen wat er bij de jeugd speelt en waar deze behoefte aan heeft. In dat verband komen er gesprekken tot stand met de leden van de scholierenraad, de jeugdraad en de jongerenraad.

Deze laatste groep wordt gevormd door oud-leden van de scholierenraad. Zij kwamen op vrijdag 18 november met de Jonge Raad bijeen bij het Jeugd en Jongerenwerk in De Eclips.
Met een aantal gerichte vragen tastten zij af wat ze op een aantal aspecten aan de Jonge Raad zouden hebben. Zo kwam een geanimeerde discussie op gang.

De mogelijkheden en onmogelijkheden voor de jeugd van Zeewolde kwamen in beeld. De gevolgen van het feit dat de Levant niet verder reikt dan het derde leerjaar, het ontbreken van ontspanningsmogelijkheden, de belemmeringen die het ambtelijk apparaat opwerpt bij het verwezenlijken van plannen en plannetjes en meer van dit soort zaken.

Jonge Raad en Jongerenraad

Uiteraard ontbraken de ontwikkelingen rond de Groene Schuur niet in de discussie.

Vooral pijn doet het feit dat het beeld van de jeugd bij de oudere burgerij in zijn algemeenheid alleen maar wordt gevormd door negatieve gebeurtenissen. Voor alles wat goed gaat hebben de mensen geen oog; niet in de pers en zeker niet op facebook.

Dit vormt dan ook voor de toekomst een rode draad: werken aan een campagne waarbij positieve uitstraling de basis moet vormen.
De Jonge Raad kan hiermee aan de slag.

WEB DSC02015WEB DSC02016WEB DSC02018WEB DSC02019WEB DSC02020WEB DSC02022WEB DSC02025

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie