Politiek

Jongste raadslid wil werken aan het imago van de politiek

In het gemeentehuis van Zeewolde staat deze week het afscheid van de oude en de installatie van de nieuwe gemeenteraadsleden centraal. De 25-jarige Femke van Wijk is vanaf dat moment ook officieel het jongste gemeenteraadslid van de gemeente Zeewolde. “Een grote verrassing”, gaf ze eerder al aan in haar radio-interview in Zeewolde Kiest.

De geboren Zeewoldense schoof door haar 161 voorkeurstemmen een plaatsje op bij de ChristenUnie, waardoor zij zitting mag nemen in de nieuwe gemeenteraad. “Tof om in Zeewolde wat dichter bij het uitvoerende beleid te zitten”, aldus van Wijk

Jongste raadslid wil werken aan het imago van de politiek

Van Wijk, die tijdens haar studie Innovatiewetenschappen in Utrecht op kamers heeft gewoond, maar inmiddels weer in ‘haar’ Zeewolde is teruggekeerd, legt uit “maatschappelijk geïnteresseerd” te zijn en het leuk te vinden “om te zien hoe het met mensen gaat en vooral wat wij als maatschappij kunnen doen om het leven van mensen een beetje aangenaam te maken”.

Van Wijk is lid van Het Kruispunt, werkt bij een onderzoeksbureau, schrijft mee aan beleidsonderzoek voor onder meer de Tweede Kamer en de Vlaamse regering en heeft zich de voorbije periode regionaal ingezet voor Jong RES (Regionale Energie Strategie). “Dat ben ik nu langzaam aan het afbouwen”, vertelt ze, omdat ze nu de Zeewoldense politiek in mag. Plaatselijk hoopt ze zich in te zetten voor duurzaamheid en jongeren. Maar bovenal zou ze met haar mederaadsleden willen werken aan het imago van de politiek. “Ik hoop dat we kunnen blijven luisteren naar alle inwoners en dat kunnen vertalen in het beleid van de gemeente.”

Klik hier voor het volledige interview met Femke van Wijk.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie