Politiek

Winnie Prins informateur Utrechtse Heuvelrug

Winnie Prins wordt de nieuwe informateur in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De partijvoorzitter van Leefbaar Zeewolde is door BVHLokaal (Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug) gevraagd te kijken naar welke partijen met elkaar een college zouden kunnen vormen in de Utrechtse gemeente.

De informateursrol voor Prins komt niet uit de lucht vallen, aangezien zij ook voorzitter is van het Kennispunt, waarin de lokale partijen verenigd zijn. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug wacht haar echter geen gemakkelijke klus, want na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is duidelijk dat er in ieder geval drie partijen nodig zijn om een coalitie te vormen. Een voortzetting van de huidige coalitie (VVD, Open, CDA en SGP) behoort tot de mogelijkheden, maar daarmee zou de lokale winnaar BVHLokaal (dat steeg van vier naar zes zetels en daarmee de verkiezingen won) buiten de boot vallen.

Winnie Prins informateur Utrechtse Heuvelrug

Winnie Prins is na Ben Sonneveld het tweede lid van Leefbaar Zeewolde die elders als informateur gaat dienen. Sonneveld werd eerder aangesteld in Steenwijkerland

Advertentie