Politiek

Leefbaar Zeewolde draagt Steven Scheffer voor als nieuwe kandidaat wethouder

Leefbaar Zeewolde zal in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 2 november a.s. Steven Scheffer (57) voordragen als de nieuwe kandidaat wethouder.

Tijdens deze raadsvergadering zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over de voordracht van Steven Scheffer.

Nadat wethouder Winnie Prins eind juni jl. aangaf haar wethouderschap te beëindigen, is door Leefbaar Zeewolde het proces gestart om invulling te geven aan de ontstane vacature.

Steven scheffer


Fractievoorzitter Tom Zonneveld: ”Het wethouderschap is voor Steven geen onbekend terrein. Wij zijn blij dat hij zich hiervoor opnieuw heeft aangemeld en we zijn vol vertrouwen dat hij ook zou passen in het huidige college van burgemeester en wethouders”.

Ervaren kandidaat

Steven Scheffer heeft in de vorige raadsperiode laten zien dat hij een kundig bestuurder is. Hij heeft veel vakkennis opgedaan vanuit zijn vorige dienstbetrekkingen, waarbij hij
(directeurs-) functies in de gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg en het algemeen maatschappelijk werk heeft bekleed.
Het sociaal domein, onderdeel van zijn portefeuille als wethouder in 2021/2022, was bij hem in goede handen. Die eerdere ervaring als wethouder wordt door Leefbaar Zeewolde als een meerwaarde gezien bij Steven om zich snel in te kunnen werken als beoogd wethouder.

Kundig en goed voorbereid

Als gemeenteraadslid heeft Steven Scheffer zich binnen de fractie onder andere beziggehouden met de gemeentelijke financiën, het sociaal domein, Meerinzicht, de werkgeverscommissie en toeristische en recreatieve ontwikkelingen.
Leefbaar raadslid Betty van den Braber: “Bij de financiële raadsvoorstellen was zijn inbreng kundig en goed onderbouwd. Ik verwacht dat hij de opengevallen portefeuille prima zou kunnen invullen”.

Steven Scheffer is een toekomstgerichte en positieve bestuurder en verwacht een prettige samenwerking in het college en met de raad. “Gelijk als bij mijn vorige aanstelling zou ik een constructieve interactie met de raad willen aangaan en ook dienstbaar willen zijn aan de hele raad. Ik ben vereerd dat mij nu opnieuw de kans wordt geboden om mij in te kunnen gaan zetten voor ons mooie dorp”.

 

Advertentie