Politiek

Leefbaar Zeewolde: Plogging tegen zwerfafval

In 2017 is de gemeenteraad akkoord gegaan met een bezuiniging op het groenbeheer, ook het opruimen van het zwerfval maakte deel uit van deze bezuiniging. De jaarlijkse evaluatie laat nu echter zien dat het aantal meldingen en vragen van inwoners over zwerfafval is toegenomen, een ongewenste ontwikkeling in de ogen van Leefbaar Zeewolde. Wie is er nu niet voor een schoon dorp zonder rommel op straat en in de natuur?

Leefbaar Zeewolde: Plogging tegen zwerfafval

Oppakken en Weglopen

Omdat Leefbaar Zeewolde zich inzet voor een prettig en schoon leefklimaat voor alle inwoners nemen wij het initiatief om het zwerfvuil te lijf te gaan. ‘Want hoe leuk is het om tijdens het beoefenen van je favoriete sport of tijdens een wandeling in de vorm van ‘plogging’ (Oppakken en Weglopen, een Scandinavische trend!), het rondslingerende vuil op te ruimen en daarvoor vanuit de gemeente een tegemoetkoming te ontvangen voor je sportclub of vereniging, het mes snijdt zo aan twee kanten, aldus fractievoorzitter Ben Sonneveld.

Leefbaar Zeewolde neemt het probleem van verspreid zwerfvuil serieus; het is een doorn in het oog van de inwoners. De hoogste tijd om met deze ludieke actie het onderwerp onder de aandacht te brengen. Zo geven we het goede voorbeeld en zetten wij ons in voor een opgeruimd dorp! 

Advertentie