Politiek

Nieuwe Meermin roept veel vragen op

Het blijkt dat de Zeewolder raadsleden nog niet zo staan te juichen bij de plannen voor de nieuwe Meermin. Architectenbureau Twee Snoeken presenteerde het voorlopige ontwerp tijdens de raadsinformatieavond, maar dat leidde meteen tot veel vragen.

De gemeente is van mening dat het in Zeewolde ontbreekt aan een goede volwaardige voorziening voor jong en oud en denkt als eigenaar van de Meermin dat renovatie van dit gebouw dé oplossing is. De nieuwe Meermin moet de plek worden waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, binnen kunnen lopen met (hulp)vragen én activiteiten kunnen ontplooien.

Nieuwe Meermin roept veel vragen op

Volgens het plan wordt de huidige Meermin verbonden met de Eclips, die ook nog eens een extra verdieping krijgt. De nieuwe Meermin moet plaats bieden aan straathoekwerk - de Basement wordt gesloten - en de Klantmanagers Jeugd en het Vraaghuis moeten er zich kunnen vestigen. De gebruiksoppervlakte van de Meermin gaat omhoog van 940 vierkante meter naar 1558 vierkante meter.

Tijdens de raadsinformatieavond kreeg dit plan nog niet de handen op elkaar. Harry Hübbers (ChristenUnie) wees op de concurrentiepositie ten opzichte van de nabijgelegen Open Haven, Wenda Westerhuis (D66) benadrukt dat straathoekwerk voorheen “heel bewust” op een andere locatie is gezet en ziet graag voor het gehele plan ook een alternatief en Bouwe van der Weide (CDA) zet zijn vraagtekens bij de totale verbouwingskosten van 5,2 miljoen.

Donderdag wordt het plan voor de nieuwe Meermin besproken in de commissievergadering. Deze begint om 19.00 uur en vindt plaats in The Lux. De Lokale Omroep Zeewolde zendt deze vergadering live uit.

Advertentie