Loading...

Overlast van jeugd en jongeren
Overlast van jeugd en jongeren

Leefbaar Zeewolde hekelt de overlast die de jeugd en jongeren veroorzaken in het strandgebied van Zeewolde.Leefbaar Zeewolde ervaart al meerdere jaren dat er groepen jeugd en jongeren zorgen voor zwerfafval, gebroken flessen en lawaaioverlast. Voor Leefbaar Zeewolde de reden om hierover artikel 36 vragen te stellen aan burgemeester en wethouders.

Zeewolde heeft een prachtig strandgebied wat zich uitstrekt langs de Strandweg, vanaf het Kardeel via Fika tot aan de Zeewolderhoek, het einde van de boardwalk. Van daaraf loopt het door in de richting van de RCN camping en bevind zich op 200 meter afstand voor de camping een uitzichtpunt met grote houten banken en tafels.

Overlast

Jongeren komen regelmatig samen op het parkeerterrein aan de Strandweg en veroorzaken met basboxen in auto’s lawaai overlast voor de bewoners aan de andere kant van de dijk. De verpakkingen van eten en drinken wordt vaak gewoon uit de auto gegooid en zorgt voor zwerfvuil. Dit jaar zijn er diverse keren groepen jongeren geweest die overlast veroorzaken, drank- en bierflessen achterlaten of kapot gooien, gebruikte plastic bekers, drinkpakken en ander verpakkingsmateriaal niet opruimen en soms tot 03:00 uur in de nacht lallend en schreeuwend over de dijk terug naar het dorp gaan.


Vragen

Leefbaar Zeewolde wil graag van het college weten hoe vaak er melding is gedaan van overlast in het strandgebied, maar ook welke conclusie hieraan worden verbonden?  Tevens wil men weten of het het bekend is dat aanwonenden het melden moe zijn omdat ze ervaren dat ‘het toch geen zin heeft’

lees de artikel 36 vragen