Politiek

Politiek Zeewolde vraagt om pumptrackbaan

De mogelijkheden om een pumptrackbaan te realiseren in Zeewolde worden opnieuw onderzocht. Dat bleek tijdens de commissievergadering van gisteravond.

Naar aanleiding van de motiemarkt van vorig jaar kreeg de gemeenteraad negen moties op tafel, waarvan er vijf werden overgenomen. De motie voor de komst van een pumptrackbaan werd algauw tegengehouden; deze zou het beschikbare budget fors overschrijden. Voor uitvoering van de moties werd in totaal € 45.000,- gereserveerd, maar een pumptrackbaan werd begroot om € 100.000,-.

Politiek Zeewolde vraagt om pumptrackbaan

Maar dat kan volgens een inspreker een stuk goedkoper. “Wij hebben lagere offertes verkregen die wij de commissieleden graag overhandigen.” Deze offertes komen echter ook hoger uit dan € 45.000,-, verklapte de inspreker alvast, “maar ook daar hebben wij ideeën voor: denk aan een buurtbudget, een subsidiemogelijkheden, landelijke fondsen en een inzamelingsactie.” Een pumptrackbaan in de Polderwijk “zorgt voor meer speelmogelijkheden, meer ontmoeting en draagt bij aan meer beweging en daarmee aan de gezondheid van onze inwoners”, aldus de inspreker. “Een win-win in vele opzichten.”

De raad gaf in een eerder stadium aan te kiezen voor een verenigingsgebouw, een graffitiwedstrijd, een hondenspeelweide met wandelpaden, strandvoorzieningen én een pumptrackbaan. Ernst Bron (ChristenUnie) gaf aan “gecharmeerd” te zijn van een pumptrackbaan. Bouwe van der Weide (CDA) vindt een pumptrackbaan “heel erg leuk”. Hans de Groot (VVD) ziet het zitten om dit idee in de toekomst verder te onderzoeken. Wenda Westerhuis (D66) noemde een pumptrackbaan “gewenst”. Henk Parisius (Zeewolde Liberaal) en Yvonne van Bruggen (PvdA/GroenLinks) gaven beiden aan het verzoek mee te nemen naar hun fracties.

Wethouder Egge Jan de Jonge beloofde te zullen kijken of er ruimte is om dit idee in het speeltuinenbeleid mee te nemen, “maar dat ziet er niet heel positief uit”. Hij vulde aan dat er eventueel wel ruimte zou kunnen zijn in “nieuwere gedeeltes van Zeewolde”.

Bron deed namens de CU een zeer cryptische toezegging toen hij zei te zullen “kijken waar we wat kunnen gaan doen of we toch op de één of andere manier ergens kunnen realiseren”. De onderhoudskosten - volgens D66 € 8.250,- per jaar - zijn wat Evert Ekker (Leefbaar Zeewolde) betreft “niet onoverkomelijk”. Hans de Groot (VVD) gaf aan dat de pumptrackbaan ook los getrokken zou kunnen worden van de motiemarkt. “We gaan er met z’n allen naar kijken.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie