Politiek

‘Flikker toch op’ valt slecht bij Actief Zeewolde

De uitspraak ‘Flikker toch op, joh’ van Leefbaar Zeewolde-fractievoorzitter Ben Sonneveld in de commissievergadering van de gemeenteraad is zeer slecht gevallen bij het bestuur van Actief Zeewolde. Sonneveld richtte zijn verwerpelijke woorden aan het adres van Yvonne van Bruggen, de lijsttrekker van Actief Zeewolde bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

'Het slappe excuus van Ben Sonneveld verergert de onverkwikkelijke zaak alleen maar', schrijft Actief Zeewolde in een persbericht. 'Sonneveld zei letterlijk: "Ik vind het niet netjes dat ik mij zo liet gaan. Het was ook zeker niet voor uw oren bedoeld. Ik heb begrepen dat de microfoon aanstond."

‘Flikker toch op’ valt slecht bij Actief Zeewolde

Na de vergadering probeerde hij - dit keer voor de microfoon van Lokale Omroep Zeewolde -  zijn uithaal te bagatelliseren en benadrukte hij dat zijn verwensing: "Niet voor andermans oren was bedoeld".'

Actief Zeewolde concludeert hieruit dat Ben Sonneveld de respectloze mening van zijn fractie over een deel van de raad dus per ongeluk verwoordde. 'Zijn excuus gold dus ook niet deze opvatting, maar slechts dat hij deze voor de open microfoon uitte. En dat terwijl het volgende agendapunt op de agenda ging over een protocol Bestuurlijke integriteit en de wijze van respectvolle omgang met elkaar.'

Actief Zeewolde stelt zich op het standpunt dat 'de respectloze verwensing aan het adres van onze lijsttrekker een fractievoorzitter onwaardig is en ook onverenigbaar zijn met de integriteitvoorwaarden behorende bij de functie van vicevoorzitter van de gemeenteraad die Sonneveld thans bekleedt'.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie