Politiek

VVD kandidaat-kamerlid fietst door Zeewolde

Op 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingscampagne staat vanwege de geldende corona-maatregelen bol van digitale contacten met kiezers, digitale werkbezoeken en digitale debatten. Voor kandidaat-kamerlid René ten Have is bewegen en sporten belangrijk. Hij heeft het plan gevat om sport en bewegen onderdeel te laten zijn van zijn campagne. Hij fietst in 2 dagen op zijn mountainbike van Den Haag naar het hoogste punt van Drenthe in Wijster waarmee hij wil laten zien dat bewegen, zuurstof en gezondheid belangrijk zijn, juist in deze tijd. Tijdens zijn fietstocht van ruim 200 kilometer doet hij verschillende gemeenten aan waar hij kennis maakt met verschillende initiatieven op het gebied van sport en gezondheid.

Zaterdagochtend deed hij in alle vroegte Zeewolde aan. Zijn fietstocht vanaf de Stichtse Brug ging door het uitgestrekte buitengebied van Zeewolde en in het dorp via het Sportpark Zeewolde, de atletiekbaan en het in aanbouw zijnde zwembad. Op het Raadhuisplein werd hij door een aantal lokale VVD-ers welkom geheten. Sport en bewegen is belangrijk voor de inwoners van Zeewolde. Daarom wordt er in Zeewolde veel geïnvesteerd in sportvoorzieningen. Maar ook de individuele sporters die er wandelend, rennend of fietsend op uittrekken kunnen rekenen op een goede infrastructuur.

VVD Kandidaat Kamerlid fietst door Zeewolde

Op de vraag wat hij mee zou kunnen nemen naar Den Haag, antwoordde Angela Huckriede (fractievoorzitter VVD Zeewolde): "Sport en bewegen is fysiek, sociaal en mentaal zo belangrijk voor ieders ontwikkeling. Wij zien dat ook als preventie in het sociaal domein. Onder normale omstandigheden, naar vooral nu tijdens de Corona maatregelen echt van groot belang!"

De verenigingen in Zeewolde bieden uitgebreid kans om te sporten. Zo streeft de voetbalvereniging naar een volledige damesafdeling. Daarnaast beschikt de vereniging over een enthousiast G-team en voorziet de vereniging in Walking Football (voor 50+'ers). Voor jongeren zijn de verenigingen enorm belangrijk om zich zowel sociaal als in hun talenten te ontwikkelen. Zeewolde kan rekenen op trouwe vrijwilligers die deze verenigingen zo levendig maken.

Na deze sportieve ontmoeting vervolgde René zijn fietstocht naar Oldebroek voor een volgende stop.

Advertentie