Politiek

Wethouder Ewout Suithoff verlaat Zeewolde na de verkiezingen in 2022

Na bijna 22 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder namens de ChristenUnie, zal Ewout Suithoff het dorp Zeewolde gaan verlaten.

"Het Gelderse Zalk wordt onze nieuwe woonplaats waar wij als gezin onderdeel van een leefgemeenschap gaan worden. Samen met andere familieleden willen wij letterlijk en figuurlijk ruimte creëren voor jong en oud. Dit betekent overigens niet dat ik niet langer beschikbaar ben voor een rol binnen het openbaar bestuur, alleen zal dat niet langer binnen Zeewolde zijn."

"Wij kijken als gezin terug op een prachtige periode in Zeewolde: onze kinderen zijn hier geboren en getogen en wij zijn dankbaar voor alle zegen die we in dit mooie dorp in de polder hebben ervaren.

Wethouder Ewout Suithoff verlaat Zeewolde na de verkiezingen in 2022

Persoonlijk kijk ik terug op bijzondere jaren waarin ik o.a. stichting Puur Zeewolde mocht meehelpen opstarten en vormgeven, en ook het oprichten van Stichting de Biezenburcht en het Jobhulpmaatje-project hebben onze periode hier veel kleur gegeven. Het wethouderschap is de kers op de taart. Ik voel mij nog dagelijks bevoorrecht dat ik dit eervolle ambt mag uitoefenen. Samen met de ambtelijke organisatie, burgemeester en wethouders invulling geven aan dat wat goed is voor onze samenleving is een bijzondere taak die ik met plezier uitvoer. Onze reis gaat dan wel verder aan de IJssel maar dat is niet omdat we klaar zijn in Zeewolde, sterker nog, er zijn nog genoeg onderwerpen die de aandacht verdienen en daar zal ik mij totdat een nieuw college is geïnstalleerd met plezier en passie voor blijven inzetten."

Foto: Jos Oostendorp

Advertentie