Politiek

Winnie Prins wil meer ondersteuning voor ouderen

Evenals in de allereerste uitzending op maandag 7 januari 2019 was wethouder Winnie Prins maandagmiddag ook weer te gast in de 200e uitzending van Goud voor Oud. In het radioprogramma van de Lokale Omroep Zeewolde mocht ze uitleggen hoe haar ‘nieuwe portefeuille’ eruit ziet en wat zij daarin voor de Zeewoldenaar kan betekenen.

Winnie Prins introduceert zichzelf tijdens de uitzending als “de vrouw van 72 miljoen”, daarmee verwijzend naar de gemeentelijke begroting, maar geeft ook direct aan dat niet rechtstreeks aan de inwoners te kunnen geven.

Winnie Prins wil meer ondersteuning voor ouderen

“Enkel structureel geld mag je structureel uitgeven. Vergelijk het met een abonnement dat je afsluit, dan moet je ook zorgen dat je dat iedere maand kunt betalen. Alleen een cadeautje kun je uit je spaarpot halen.” Die heeft de gemeente Zeewolde gevonden voor 2023, wanneer een eenmalige korting op de afvalstoffenheffing wordt gegeven.

De wethouder financiën “en alles wat met vrije tijd te maken heeft” geeft ook aan meer te willen investeren in de ondersteuning voor ouderen. Om die reden stelt zij ook haar vraagtekens bij de gebeurtenissen in Den Haag. “Ik schrik me wild dat er een minister is die roept dat we moeten bezuinigen op de mantelzorg, de thuiszorg en de wijkverpleging. Maar wie gaat dat dan doen? Wie gaat onze mensen die ondersteuning nodig hebben helpen? Ik maak me daar verschrikkelijk zorgen over. Want we moeten ook langer werken, we moeten meer werken en vrouwen moeten fulltime werken. Tsja, dan haal je de hele ondersteuning die er op dit moment is onderuit. Ik vraag me af of dat de goede weg is.”

In het nieuwe college is Winnie Prins ook wijkwethouder van Horsterveld. In die hoedanigheid gaat zij graag met mensen in gesprek. Een moment daarvoor moet nog geprikt worden.

Advertentie