Regionieuws

Afsluiting N301 Nijkerkweg vanaf 23 augustus

Maandag 23 augustus 2021 gaat de N301 Nijkerkerweg voor drie weken dicht tussen de N705 Spiekweg en de rotonde N305 Gooiseweg. De afsluiting is onderdeel van de laatste werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg. Het verkeer van en naar Nijkerk rijdt om. Van maandag 23 augustus tot en maandag 13 september om 06.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Afsluiting N301 Nijkerkweg vanaf 23 augustus

Omleidingsroute

  • Verkeer komend uit Nijkerk naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de A28/A1/A27 of via de N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.
  • Verkeer komend uit Nijkerk naar Zeewolde/Harderwijk rijdt om via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg.
  • Verkeer tussen Almere en Zeewolde kan over de N305 Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de rotonde met de N301 Nijkerkerweg is er per richting één rijstrook beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor via de noordelijke helft van de rotonde.

Werkzaamheden

Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting wordt de rotonde bij de N301 Nijkerkerweg aangepast op de nieuwe situatie. De rotonde maakt plaats voor een kruising voorzien van intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.

Na 13 september

Na drie weken wordt de noordbaan van de rotonde aangepast op de nieuwe situatie. Dit betekent dat het verkeer Zeewolde naar Nijkerk nog steeds omrijdt via de N705 Spiekweg. Verkeer van Nijkerk naar Zeewolde kan wel via de N301 Nijkerkerweg/N305 Gooiseweg rijden.

Verkeer vanuit Nijkerk naar Almere rijdt om via de A28/A1/A27 of N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost. Verkeer van Almere naar Nijkerk kan via de N305 Gooiseweg/N301 Nijkerkerweg.

Op zaterdag 25 september zijn alle werkzaamheden voor de baanverdubbeling Gooiseweg gereed.

Kaart en foto: Provincie Flevoland

Advertentie