Regionieuws

Wat doet de Flevolander als het warm wordt?

Flevolanders weten welke maatregelen zij het beste kunnen nemen als de temperaturen stijgen en het erg warm wordt. Hoewel het vooralsnog nog een beetje achterblijft met de zomer en zij hun kennis vooralsnog niet direct in praktijk hoeven te brengen, lijken de Flevolanders wél goed te weten hoe zij het hoofd koel moeten houden tijdens warme dagen. Dat blijkt uit de meest recente uitkomsten van het GGD Panel, een groep Flevolanders die regelmatig een korte vragenlijst invult over onderwerpen die met gezondheid te maken hebben.

GGD Flevoland vroeg mensen onder meer naar de maatregelen die zij nemen wanneer het warm is. Van de ondervraagden gaf 94% aan te zorgen dat zij voldoende drinken. Daarnaast zorgt de Flevolander er onder meer voor dat hij het huis koelt en houdt hij ook de kwetsbare mensen in zijn omgeving extra goed in de gaten.

Wat doet de Flevolander als het warm wordt?

GGD Flevoland heeft de resultaten van de zomereditie van het GGD Panel samengevat een factsheet, die belangstellenden kunnen bekijken via de website van GGD Flevoland. In de factsheet geeft de GGD naast extra tips om het hoofd koel te houden in de warme maanden ook adviezen over tekenbeten, zwemmen in natuurwater en bescherming tegen de zon.

GGD panel

Het GGD Panel bestaat uit een groep Flevolanders die regelmatig een korte vragenlijst invult over onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Zo krijgt de GGD inzicht in de meningen, ervaringen, en behoeften van Flevolanders over deze onderwerpen. Die informatie kan gebruikt worden om de gezondheid van de inwoners te verbeteren.

Wilt u meer weten over het GGD Panel of misschien zelfs wel meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van GGD Flevoland.

Advertentie