Regionieuws

Bevallen in het Moeder&KindCentrum

Woensdagavond 8 januari vertellen een kraamverpleegkundige en een verloskundige alles over een medische bevalling in het Moeder&KindCentrum van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Zwangeren en hun partners zijn van harte welkom op deze informatieve voorlichtingsavond. De avond zal worden afgesloten met een rondleiding (dit is onder voorbehoud van drukte op de kraamafdeling). De avond is gratis te bezoeken en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Moeder Kindcentrum St Jansdal

Zwangeren kunnen op meerdere plekken bevallen. Dit kan thuis zijn, in het Geboortezorghuis (een verplaatste thuisbevalling onder leiding van de eigen verloskundige) of in het Moeder&KindCentrum (een medische bevalling in het ziekenhuis onder leiding van een klinisch verloskundige of gynaecoloog). Soms is van te voren bekend dat een zwangere in het ziekenhuis gaat bevallen (bijvoorbeeld als iemand suikerziekte of reuma heeft, een tweeling verwacht of eerder een keizersnede heeft gehad), maar dit kan ook later naar voren komen, bijvoorbeeld tijdens de bevalling als de bevalling niet vordert.

Welke onderwerpen worden besproken?
Wanneer gaat iemand in het ziekenhuis bevallen? Wat is de route naar de kraamafdeling? Welke taken heeft de klinisch verloskundige? In veel gevallen moet de bevalling op gang gebracht worden. Daarom geven ze op deze avond ook informatie over inleiden en priming (het voorbereiden van de baarmoedermond). Alle vormen van pijnstillingsmiddelen worden besproken. Hoe gaat een keizersnede? Sommige baby’s hebben tijdelijk wat hulp nodig, omdat ze te vroeg geboren zijn, of omdat hun geboortegewicht te laag is. Hoe gaat het als je baby is opgenomen op de couveuse afdeling?

Graag aanmelden voor deze avond. Dat kan via https://www.stjansdal.nl/voorlichting  

Advertentie