Regionieuws

St Jansdal: in 2020 zorg goed geregeld voor alle verzekerden

Ziekenhuis St Jansdal heeft overeenstemming bereikt met bijna alle zorgverzekeraars voor het jaar 2020, inclusief de budgetpolissen. St Jansdal heeft met VGZ, waaronder Univé en IZZ, geen contract voor de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg in Flevoland. Omdat St Jansdal hierover goede afspraken heeft gemaakt met AtalMedial kunnen verzekerden hiervoor wel bij St Jansdal terecht.

Zorg in St Jansdal 2020

Tot en met 31 december 2019 kunt u uw huidige zorgverzekering nog opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Het is dan goed om te weten dat het St Jansdal met bijna alle zorgverzekeraars een contract heeft en dat er voor alle verzekerden goede afspraken zijn gemaakt, zodat dat dit geen rol hoeft te spelen bij de overwegingen.

Voor het St Jansdal zijn de afspraken met de zorgverzekeraars belangrijk om blijvend goede zorg te kunnen garanderen en vanwege de financiële afwikkeling van behandelingen. Door de contracten kan het ziekenhuis de rekeningen rechtstreeks bij de verzekeraar declareren. Bovendien heeft een contract als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van een behandeling. U dient echter wel rekening te houden met het wettelijke eigen risico.

Het ziekenhuis kan niet inzien voor welk pakket met aanvullende zorg patiënten verzekerd zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseert het ziekenhuis om van tevoren bij de eigen verzekeraar te informeren omtrent behandelingen die buiten het basispakket vallen. Meer informatie: www.stjansdal.nl/zorgcontracten2020
Advertentie