Regionieuws

Bibliotheek Zeewolde start met BezorgBieb

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde breidt vanaf deze maand haar dienstverlening uit met een bezorgservice. De BezorgBieb is bedoeld voor mensen die vanwege ziekte, ouderdom of quarantaine niet naar de bibliotheek kunnen komen. Zij kunnen leespakketten aanvragen via de AfhaalBieb en deze thuis laten bezorgen.

“Wij vinden het belangrijk dat de bibliotheek voor iedereen toegankelijk is”, vertelt Jolanda Dorresteijn van FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. “Daarom breiden wij onze dienstverlening uit. Mensen die ziek of slecht ter been zijn, of door corona in quarantaine zitten, kunnen een beroep doen op onze bezorgservice. Zo kunnen zij toch lekker blijven lezen. We willen hier een blijvende dienst van maken, dus ook na de lockdown zal de BezorgBieb in Zeewolde blijven bestaan.”

Bibliotheek Zeewolde start  met BezorgBieb

Aanmelden voor de BezorgBieb kan alleen als je aan huis gebonden bent, bijvoorbeeld omdat je slecht ter been of ziek bent of door corona in quarantaine zit, lid bent van FlevoMeer Bibliotheek of lid wilt worden en geen andere mogelijkheid hebt om boeken te lenen, bijv. via de online Bibliotheek (e-books / luisterboeken) of de AfhaalBieb.

Wil je gebruik maken van de BezorgBieb?

Op de website www.flevomeerbibliotheek.nl geef je aan op het aanvraagformulier van de AfhaalBieb dat je je boekenpakket thuis wilt laten bezorgen. Lukt je dit niet, dan kun je een pakket aanvragen via Bel de Bieb (088-008 0700). Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur gaan vrijwilligers van de bibliotheek op pad om de aangevraagde leespakketten van die week te bezorgen. 

Advertentie