Regionieuws

Tulpen staan iets later in bloei

Tulpenroute Flevoland begint officieel op 10 april, maar het duurt hoogstwaarschijnlijk nog iets langer voordat de tulpenvelden bontgekleurd zijn. De groei blijft namelijk ongeveer twee weken achter vergeleken met vorig jaar. Dit komt mede door de strenge vorst.

‘Er is nog geen bloei, maar met veertien dagen écht warm weer halen de tulpen meteen weer tien dagen in,’ zegt tulpenteler Wim Klink uit Zeewolde. De kans is dus aanwezig dat de tulpenvelden nog groen zijn als de Tulpenroute Flevoland begint, maar voor je het weet staat ons buitengebied weer vol met prachtige gekleurde tulpen.

Tulpen staan iets later in bloei

Acht routes

De tulpenroute wordt dit jaar gehouden van 10 april tot 2 mei en telt in totaal acht routes: vier fietsroutes, drie autoroutes en een wandelroute. Belangrijk om te weten: de autoroute steekt dit jaar iets anders in elkaar dan fiets- en wandelroutes. ‘We willen zo goed mogelijk de coronamaatregelen naleven en we willen zoveel mogelijk voorkomen dat te grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom kun je via onze website een ticket kopen met een daarbij behorend tijdsslot’, legt bestuurslid Marianne van den Bergh uit.

Veiligheid

Om het voor iedereen veilig en gezellig te houden, vraagt de organisatie van de tulpenroute bezoekers om afstand te houden, groepsvorming te vermijden en om elkaar, en de eigendommen van bewoners en telers, te respecteren. ‘Zo maken we er samen een leuke tijd van! Houd je aan de regels… en geniet vooral!’

Op onze website en social media vind je alle actuele informatie over de groei van de tulpen en de routes: www.tulpenrouteflevoland.nl

Advertentie