Regionieuws

Bloedprikken of een röntgenfoto laten maken? Maak een afspraak via MyChart / MijnStJansdal

Een afspraak maken voor bloedprikken of een röntgenfoto gaat via MijnStJansdal of de app MyChart.

Patiënten kunnen sinds december 2022 een afspraak plannen door in te loggen met hun DigiD. Zonder een afspraak is het niet mogelijk om bloed te prikken. Bij een bloedprikafspraak of röntgenafspraak in het ziekenhuis in Harderwijk of Lelystad, moet de patiënt zich aanmelden bij de aanmeldzuilen in de centrale hal. Daarna kan de patiënt plaatsnemen in de wachtkamer van het afnamelaboratorium of de afdeling radiologie.

Komt een patiënt voor spoed-bloedprikken, bloedprikken voor de trombosedienst of voor het afgeven van materiaal? Dan kan het aanmelden bij de aanmeldzuil bij het afnamelaboratorium.

Bloedprikken of een röntgenfoto laten maken? Maak een afspraak via MyChart / MijnStJansdal

Buitenpoliklinieken en andere prikposten

Bij de buitenpoliklinieken (Dronten, Zeewolde en Putten) en prikposten kan de patiënt met een afspraak meteen plaatsnemen in de wachtkamer. Bij deze locaties hoeven patiënten zich niet aan te melden bij de aanmeldzuil. Is er op een prikpost een afwijkende route? Dan wordt dat bij de prikpost zelf aangegeven. Patiënten die komen voor spoed-bloedprikken, bloedprikken voor de trombosedienst of voor het afgeven van materiaal kunnen zich melden bij de laborant.

 Lukt het maken van een online afspraak niet?

Als het niet lukt om in te loggen in de app MyChart of in MijnStJansdal is het maken van een afspraak ook telefonisch mogelijk. Voor bloedprikken is het telefoonnummer 0341 - 463700 bereikbaar. Afspraken voor een röntgenfoto of een ander onderzoek op de afdeling radiologie kunnen telefonisch worden gemaakt via 0341 - 463650. Ook kunnen patiënten langslopen bij de balie van het Digiplein in de centrale hal van locaties Harderwijk en Lelystad. Bij het Digiplein kan men terecht voor vragen over MijnStJansdal, het inloggen met DigiD of voor het maken van een afspraak voor bloedprikken of een röntgenfoto.

 Advertentie