Challenge: vervang je laatste gloeilamp!

Challege vervang laatste gloeilamp

1 jaar, 48 challenges gericht op verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Elke week een nieuwe challenge. Deze week (9 t/m 14 november) dagen we iedere Flevolander (bewoner of bedrijf) uit om je laatste gloeilamp te gaan vervangen door één gratis LED-lamp. Lever je oude lamp(en) in en krijg 1 gratis LED-lamp: challenge duurt tot 14 november (OP=OP)

Vera Dam, directeur NMFF: “Denk er eens over na: als álle bedrijven en inwoners in Flevoland kiezen voor energiezuinig verlichten, dan besparen we samen binnen een week enorm veel CO2. Iedere Flevolander die tussen 9 t/m 14 november een gloeilamp of halogeenlamp in wilt leveren, krijgt in ruil daarvoor 1 gratis LED-lamp. Aanmelden voor deze challenge kan via: www.ikdoemeejijook.nl.
Via de e-mail krijg je instructies waar en wanneer je de oude lamp(en) kunt inleveren en in ruil daar-voor één gratis LED-lamp terugkrijgt. De LED-lampen zijn voor deze challenge beschikbaar gesteld door een Flevolands bedrijf (DMT uit Urk).”Impact challenge : ‘Doe het licht uit! Durf jij je baas aan te spreken?’
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) startte maandag 2 november samen met haar lidorganisaties, overheden (waaronder de Provincie), bedrijven en andere organisaties een campagne om één jaar lang stappen te zetten die bijdragen aan één Circulair Flevoland. De aftrap werd gedaan met de challenge: ‘Doe het licht uit! Durf jij je baas aan te spreken?. Vera Dam directeur NMFF: “Aan deze challenge namen in deze eerste week al 11 bedrijven deel die tezamen 66 kWh deze week bespaarden. In één maand is dat 264 kWh en in een jaar 3.168 kWh. Omgerekend levert dat deze maand 143 kg CO2 besparing op. Het levert ook winst op voor een bedrijf, bij elkaar besparen zij deze maand geld door het simpelweg uitzetten van onnodige lampen. Meedoen aan challenges loont dus ook in de portemonnee!”

1 jaar lang, 48 challenges, 12 thema’s : ik doe mee, jij ook?
Elke maand proberen we samen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag ook jij een steentje bij aan minder CO2 uitstoot en een lager energie- en grondstoffenverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge. Deze maand staat in het teken van het verlagen van ons lichtverbruik: #ikdoemeejijook?

Advertentie