Regionieuws

Provincieambtenaren helpen zorg

Medewerkers van de provincie Flevoland gaan tijdelijk aan de slag bij verschillende zorgorganisaties in de regio. Om het vaste personeel tijdens deze coronacrisis te ontlasten, nemen zij allerlei praktische taken op zich. Daarbij valt onder meer te denken aan administratief werk en het rondbrengen van medicijnen.

De provincie heeft besloten om ruimhartig gehoor te geven aan een oproep van Woonzorg Flevoland, waar elke ondersteuning op dit moment welkom is. Het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland legt ook in deze provincie een groot beslag op de beschikbare zorg en de inzet van medewerkers. Woonzorg Flevoland heeft verschillende moderne woonlocaties in de provincie en biedt daarnaast ook thuiszorg aan. Maar de inzet komt ook ten goede aan de andere Flevolandse zorgorganisaties. Afhankelijk van hun eigen kennis en kunde zullen 26 medewerkers van de provincie het zorgpersoneel helpen bij zaken als het registreren en afnemen van coronatesten, het serveren van maaltijden en het wegbrengen van medicijnen. Daarnaast ontvangen zij zo mogelijk ook gasten en maken ze een praatje met bewoners.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek is blij dat zijn organisatie in deze tijden een bijdrage kan leveren aan de zorg voor kwetsbare inwoners van Flevoland.

Logo provincie Flevoland

“We willen met elkaar een krachtige samenleving zijn, waar iedereen bij mag horen. Nu de zorg voor onze medemensen zozeer onder druk staat, bieden we graag een helpende hand. Niet alleen in beleid en in beloftes, maar ook gewoon in onze dagelijkse daden. We blijven niet aan de zijlijn staan, maar willen graag zichtbaar zijn voor iedereen. Daarom hebben we onze medewerkers gevraagd om zich aan te melden voor tijdelijke werkzaamheden in de zorg. Gelukkig hebben zij ook heel welwillend op dat verzoek gereageerd.”

Advertentie