Regionieuws

Deelnemers Alpe d’Huzes zijn klaar voor 6 juni

Zeewolde neemt weer deel aan de Alpe d’Huzes. Met deelnemers uit 2 teams van Jetzt Geht’s Loos, Team Strong Together, een deelnemer van Team Climb 4 Cure en Team Traas is Zeewolde vertegenwoordigd op 6 juni in Frankrijk.

Ook in de organisatie is Zeewolde te vinden in de persoon van Iris Uittien, die al jaar en dag vrijwilligers coördinator is. Woensdag 22 mei waren zij in de studio van LOZ om vooruit te kijken naar de trip naar Frankijk, met het gezamenlijke doel: Geld ophalen voor onderzoek tegen Kanker.

De teams hebben bij elkaar al bijna € 80 000,00 opgehaald.

De groep mensen die naar Frankrijk gaan vanuit Zeewolde voor de studio

En de teller staat nog niet stil. Elk team heeft wel de eigen redenen om te gaan, de ziekte is bij iedereen wel dichtbij en dan wil je toch iets doen. Dat is eigenlijk het verhaal van alle deelnemers waarmee werd gesproken.

Ook in de regio zijn er deelnemers, zo ook team USRA3 uit Dronten. USRA is een studententeam en onderdeel van Big Challenge, meer dan 25 teams vanuit de AgriFood sector die mee doen. Met elkaar hebben ze al ruim € 1000 000,00 opgehaald. Op de website opgevenisgeenoptie.nl kunnen deelnemers worden gesteund.

Brenda Tholens, Chef du Mission van Alpe d’Huzes benadrukt nogmaals dat de opbrengst voor 100% naar onderzoek tegen kanker gaat. Alle anders kosten die worden gemaakt voor logistiek, eten, drinken, locatie en organisatie wordt allemaal met sponsoring bekostigd. Brenda is trots op de organisatie en de saamhorigheid onder de vrijwilligers en deelnemers. Het evenement, dat jaarlijks in Frankrijk plaatsvindt, is voor veel mensen een emotionele ervaring, zowel vanwege het verdriet dat kanker met zich meebrengt als de hoop en trots op de gezamenlijke inspanningen.

Het is nog steeds nodig dat het evenement wordt georganiseerd om de funding op te halen.

6 juni zendt Lokale Omroep Zeewolde tussen 8.00 en 15.00 uur live vanuit Frankrijk uit, met ondersteuning vanuit Zeewolde. Dit om verslag te doen van de prestaties van de deelnemers uit Zeewolde en de streek.

Luister hier de gesprekken uit uur 1 terug


Luister hier de gesprekken uit uur 2 terug

Advertentie