Regionieuws

Het Flevolab verzamelt verhalen over de polder met de Kopstootbar

Een achttal Zeewoldenaren vertelde zaterdag in een klein barretje op wielen over Zeewolde. Dat rijdende barretje was de studio van Radio Kopstoot, een initiatief van Het Flevolab, een samenwerkingsverband tussen de diverse toneelgezelschappen in Flevoland.

Middels radio Kopstoot worden verhalen van allerlei plekken in Flevoland verzameld. En daar stelt men een podcast van 45 minuten samen.
De bar had dit jaar al in Lelystad gestaan, het Oosterwold en dus zaterdag in Zeewolde (op het plein voor de Basisz) Vorig jaar deed men Urk, Nagele, Rutten, Biddinghuizen en Dronten aan.
Men van het Flevolab benaderde Zeewoldenaren na het informeren bij ‘ sleutelfiguren’ naar geschikte kandidaten. Of ze een half uurtje te gast wilden zijn in de Kopstootbar. Nou dat wilde men. En dus werden er tussen 12.30 en 16.50 een aantal goede gesprekken gevoerd in dat kleine staketsel.

Mannes Schoppink met de barman en assistentie in de kopstootbar

Aangespoord door Alex del Prado kwamen de diverse verhalen los. Alex speelde zijn rol van barman met verve: aandachtig luisterend, het verhaal op gang houdend of van richting veranderend middels een to the point -vraag. Een klein ensemble bestaande uit een saxofonist, drummer en een bassist, tegen de wand van de kleine ruimte ‘geprakt’, onderbrak het gesprek een aantal keer. Het gaf het gesprek in dit van kringloopspullen opgetrokken interieur een mooie sfeer. “ Hele bijzondere ervaring,” aldus een van de gasten, “ je vergat helemaal dat er een grote microfoon hing, die alles opnam. ”
Linda Bosch van toneelgezelschap Suburbia trad zaterdag buiten de bar op als gastvrouw. “ Het is heel leuk om te doen,” vertelde ze, ” telkens op een andere polderplek. “ Haar was opgevallen dat er verschillen zijn: “ Je merkt toch echt wel dat de verschillende plekken in de polder alle een eigen identiteit hebben.”

Wat die van Zeewolde betreft, die is wellicht t.z.t. via de podcast te herkennen/ontdekken ! De podcast komt vermoedelijk uit in juli. Dan te beluisteren via www.visavis.nl/kopstootbar

Foto's: Deen Guldemond

tn 01deen3124tn 04deen3091

tn 07deen3110tn 08deen3115

Advertentie