Regionieuws

European Digital Innovation Hub start in provincie Flevoland

De Europese Commissie heeft vandaag bekendgemaakt dat de subsidieaanvraag voor de European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland definitief is goedgekeurd.

Dit betekent dat een consortium van kennisinstellingen, onderwijspartijen en het regionale bedrijfsleven uit de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht definitief aan de slag kan. De drie provincies zijn cofinancier, samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vanuit de provincie Flevoland nemen Aeres Hogeschool en Horizon Flevoland deel in het consortium. In 2023 gaat de European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland definitief van start.

European Digital Innovation Hub start in provincie Flevoland

Digitaliseringstransitie

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van provincie Flevoland: ‘We zijn blij met de definitieve toekenning van de European Digital Innovation Hub. Met deze subsidie worden kennisinstellingen, onderwijspartijen en het regionale bedrijfsleven met elkaar verbonden. Zij kunnen aan de slag met nieuwe technologieën en innovaties. Dat is belangrijk want op deze manier zetten we essentiële stappen in de digitaliseringstransitie.’

Innovatieve bedrijfsleven in de regio

De European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland is opgericht voor het innovatieve bedrijfsleven in de regio. Hierbij is vooral aandacht voor de verdere verspreiding van Artificial Intelligence – kunstmatige intelligentie - en High Performance Computing. Dit zijn twee essentiële technologieën voor de economie van de eenentwintigste eeuw. De European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland richt zich daarbij op vier belangrijke sectoren in de regionale economie: media, gezondheid, agrofood en smart industry.

Aanspreekpunt voor ondernemers

Met de European Digital Innovation Hubs richt de Europese Commissie een Europees netwerk op, met als doel versnelling van de digitalisering in het bedrijfsleven. De European Digital Innovation Hub wordt daarbij het aanspreekpunt voor ondernemers met vragen op het gebied van digitalisering. Bijvoorbeeld vragen over Artificial Intelligence. Alle European Digital Innovation Hubs ondersteunen op verschillende manieren. Van de training van werknemers tot het helpen zoeken naar nieuwe financieringsvormen. In Nederland wordt een systeem opgezet van vijf regionale en een nationale European Digital Innovation Hub. Deze laatste richt zich op de publieke sector.

Advertentie