Regionieuws

Extra spreekuren en bedden in St Jansdal.

Ziekenhuis St Jansdal heeft de afgelopen weken extra patiënten uit Lelystad en omgeving opgevangen. Nu MC IJsselmeerziekenhuizen heeft aangegeven dat zij helaas geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen, wordt in St Jansdal een verdere toename van patiënten verwacht.
Waar nodig zet het St Jansdal extra medewerkers in. Gedeeltelijk gebeurt dit door medewerkers en medisch specialisten die hebben aangegeven dat zij tijdelijk meer willen gaan werken. Daarnaast wordt extra personeel geworven en aangesteld.

Extra bedden en spreekuren
De komende tijd zullen er extra verpleegbedden beschikbaar komen. Een aantal poliklinieken, waaronder verloskunde/gynaecologie, heeft de spreekuren uitgebreid. In het moderne Moeder en Kind centrum is voldoende capaciteit voor extra bevallingen. De afgelopen weken zijn al meerdere patiënten uit Lelystad bevallen in St Jansdal.

Polikliniek Dronten
De polikliniek Dronten blijft open. Inwoners van Dronten en omgeving kunnen dus gewoon terecht in de poli Dronten.

Acute zorg gaat voor
De afdeling Spoedeisende Hulp van Ziekenhuis St Jansdal is zeven dagen in de week 24 uur per dag geopend. In overleg met de omliggende ziekenhuizen in de regio vangen we patiënten op die spoedeisende hulp nodig hebben. Uiteraard kunnen ook onze patiënten uit Harderwijk en omstreken er op rekenen dat zij de zorg krijgen die zij van ons gewend zijn. Patiënten uit de provincie Flevoland moeten in deze moeilijke tijd weten dat zij welkom zijn in het St Jansdal.

Het ziekenhuis krijgt veel vragen van inwoners uit de provincie Flevoland, zowel van patiënten als van sollicitanten. Sinds vorige week is een speciaal informatienummer geopend. Op nummer 0341- 463590 kunnen patiënten en sollicitanten van 08.00 – 17.00 uur terecht met al hun vragen op het gebied van patiëntenzorg in St Jansdal. De meest gestelde vragen en antwoorden zijn gepubliceerd op www.stjansdal.nl

Foto: St Jansdal

 

Extra spreekuren en bedden in St Jansdal.
Advertentie