Regionieuws

Fietsbrug Waterlandseweg geopend voor voetgangers en fietsers

De fietsbrug Waterlandseweg is vanaf vrijdag 18 maart 2022 opengesteld voor voetgangers en fietsers. De recent aangebrachte trillingsdempers zijn getest en werken goed waardoor deze unieke en beeldbepalende fietsbrug veilig in gebruik genomen kan worden.

De officiële opening van de brug volgt later in het jaar. Doordat de 240 meter lange fiets- en voetgangersbrug over de Hoge Vaart heengaat, ontstaat een verbinding tussen het Cirkelbos aan de zijde van Stichtsekant en het Kathedralenbos aan de zijde van het in ontwikkeling zijnde stadsdeel Oosterwold. Deze verbinding vergroot het fietspadennetwerk voor de inwoners van Almere en biedt de recreatieve wandelaar een nieuwe route langs de bijzondere plekken in de buurt.

Fietsbrug Waterlandseweg geopend voor voetgangers en fietsers
Fietsbrug Waterlandseweg geopend voor voetgangers en fietsers

Beeldbepalend en duurzaam

De materialen die gebruikt worden voor de liggerbrug zijn beeldbepalend en duurzaam, namelijk Cortenstaal en hout. Cortenstaal veroudert mooi, is goed te hergebruiken, heeft geen afwerking nodig en behoeft vrijwel geen onderhoud. Het hout dat gebruikt wordt voor de brugleuningen en zitbanken is hardhout dat in Almere gerecycled is. Vanaf de zitbanken kan de gebruiker aan de oostkant uitkijken op de Groene Kathedraal. Aan de westkant is een uitkijkpunt in de richting van het monument voor de Peetvaders van Almere boven op de Berg ‘Almere Boven’ in het Museumbos.

Lift

Op korte termijn kan de naastgelegen bushalte weer gebruikt worden. Om de bushalte Stichtsekant te bereiken vanaf de fiets- en voetgangersbrug is de brug voorzien van een spiltrap. Voor mindervalide reizigers is een glazen lift aangebracht in de as van de trap. Naar verwachting kan deze lift binnen enkele weken in gebruik worden genomen.

Advertentie