Regionieuws

Fruithal Smits - De fruittuin van Flevoland

Het promoten van de fruitteelt in Flevoland is een belangrijk item tijdens de Floriade Expo 2022. Voor Fruithal Smits (sinds 1982 gevestigd in Zeewolde aan de Sterappellaan 29) een uitgelezen kans om talloze bezoekers uit binnen- en buitenland kennis te laten maken met dit familiebedrijf.

De Floriade vindt plaats vanaf donderdag 14 april tot en met zondag 9 oktober 2022 in Almere. Fruithal Smits neemt als enige ondernemer uit Zeewolde deel aan dit evenement op eigen initiatief, middels een eigen ingerichte kavel. “De subthema’s van de Floriade, Feeding the City (betere voedselvoorziening) en Healthying the City (bewuster leven) sluit goed aan bij onze bedrijfsvoering”, aldus Nicole Smits. “Wij zoeken het contact met de burger om ze kennis te laten maken met de fruittuin van flevoland en alles wat dat te bieden heeft, want dat is meer dan dat je denkt”, vult Smits aan.

Fruithal Smits - De fruittuin van Flevoland

De ervaring is dat consumenten vaak nauwelijks weten wat erbij komt kijken om voedsel te produceren. Door op de Floriade over de fruittuin van flevoland te vertellen en te laten zien hoopt Fruithal Smits een nog beter draagvlak voor de korte keten (rechtstreeks aan de consument) te creëren.

Vier jaar geleden werd Fruithal Smits lid van de Floriade Businessclub. Al vanaf dat moment zijn zij bezig met hun inzending. De achtertuin van Almere. “Smits hoefden niet lang na te denken en pakte de kans om deze stap te nemen. Naamsbekendheid creëren in de omgeving is dan ook één van hun doelstellingen.

Kavel

Komende week is Fruithal Smits druk bezig om de kavel op de Floriade verder in te richten. Het grondwerk is klaar, de dome staat opgebouwd en de fruitbomen staan klaar. Meerdere onderwerpen worden uitgelicht welke allemaal gericht zijn op de korte keten, zoals Adoptiebomen, Fruit op het bedrijf, Ontbijten/ lunchen/ High tea’n in de boomgaard, etc. Met informatiepanelen willen ze laten zien dat er veel verteld kan worden over de verschillende seizoenen in de Fruittuin van Flevoland. Na de koude winter, bloesem in de lente tot en met het plukken van de appels en peren in het najaar.

Beleving

Beleving is een belangrijk item wat speelt op het fruitteeltbedrijf. Educatie voor klassen maar ook middels open dagen draagt Fruithal Smits haar steentje bij aan de boer-burger verbinding. Om de beleving op de Floriade te ervaren, neemt Fruithal Smits u mee op reis door de Fruittuin van Flevoland.

Fruittuin van Flevoland

14 april aanstaande wordt de kavel van Fruithal Smits geopend door mevrouw Annemarie Jorritsma, haar staat een ludieke verrassing te wachten. De bezoekers zijn van harte welkom op kavel 131 van Fruithal Smits gedurende de Floriade periode.

Advertentie