Regionieuws

Geld voor Flevolandse voedselbanken

De provincie Flevoland stelt € 75.000 beschikbaar om voedselbanken financieel te ondersteunen.

Deze financiële steun is een initiatief van de Statenleden Hicham Ismaili Alaoui van GroenLinks en Maike Müller van SP, een initiatief dat vorige maand bijval heeft gekregen van andere partijen.

Financiële hulp voor de feestdagen
Gedeputeerde Staten hebben alles in het werk gesteld om de provinciale bijdrage nog voor de feestdagen beschikbaar te stellen aan de Flevolandse voedselbanken. Gedeputeerde Jop Fackeldey: “Dankzij het snelle schakelen in nauwe samenwerking met de gemeenten kunnen de voedselbanken de bijdrage vanuit de provincie hopelijk rond de feestdagen nog ten goede laten komen aan Flevolanders die hier een beroep op doen.”

Voedselbank Zeewolde (archief)

Voedselbanken kunnen via de gemeente waar ze actief zijn kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van de ondersteuning. Per voedselbank wordt dan gekeken waar financiële hulp geboden kan worden.

Meer behoefte, minder producten
Meer inwoners doen - mede door de coronacrisis - een beroep op de voedselbank. Gelijktijdig ontvangen de voedselbanken minder producten door vermindering van verspilling bij de supermarkten. Producten die normaal gesproken naar de voedselbank zouden gaan, worden nu met korting verkocht. Helaas blijft er daardoor minder over voor mensen die gebruik maken van de voedselbank. De financiële ondersteuning komt met de feestdagen in zicht op een goed moment.

(Foto: voedselbank Zeewolde, archief LOZ)

Advertentie